baka en kaka
kolatopping
kladdmuffins med kola! ♥
ett tips lägg dom i frysen så blir dom sega och goda!
Receptet:
Till ca 12 kladdkakemuffins:
100 gram smör
2½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1½ dl vetemjöl
1 krm salt
4 msk kakao
2 st ägg
1. Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt vitt och pösigt.
2. Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem + de smälta smöret i äggvispet. Blanda runt.
3. Klicka ut smeten i 12 muffinsformar [gärna placerade i en muffinsplåt] och grädda längst ner i ugnen i 10min på 160graders ugnsvärme. Medan muffinsarna gräddas kokar du kolakrämen ↓
Kolakräm:
50 gram smör
2 msk strösocker
1 tsk vetemjöl
½ dl vispgrädde
½ dl mjölk
1½ tsk kakao
2 msk ljus sirap
1. Smält smöret i en kastrull och rör ned övriga ingredienser. Låt småkoka i ca 15 minuter.
2. Glasera muffinsarna med kolakrämen så fort de kommer ut ur ugnen [eller ja, så fort krämen kokat klart, de kokar längre tid än muffinsarna gräddas.]
3. Låt svalna och sedan är de klara att ätas! Muffinsarna blir bara godare dag 2, så du kan lugnt baka dom i förväg om du vill. Och ett annat tips är att servera dom lite halvfrysta, superdupergott!