skönhet

Solen är framme och våren är här!

och på tal om sol och värme osv.. så är det många tjejer som får dålig hy på sommaren, tack vare att man solar med smink.

Hy är inget man väljer helt utan man ärver ju anlag för finnar(akne) ,stora/små porer osv. Men man kan ändå försöka påverka hur hyn ska bli.
Jag har ju tur med min hy för i våran släkt så är det ingen som har haft problem med finnar. eller annat som påverkar hyn. Alla får finnar någon gång i livet vissa mer än andra.

Tror inte riktigt på detta med att dricka mycket vatten,använda ansiktsmasker varannan dag osv.. märker ju ingen drastisk skillnad direkt.

Men man kan ju göra vissa saker för att försöka förhindra dålig hy som t.ex.

* A
nvänd inte smink så ofta
* Hitta en foundation som passar din hudtyp och som inte innehåller ämnen som framkallar finnar/orenheter.
* Tvätta alltid bort sminket innan du går och lägger dig
* Känner man att ens hud börjar bli dålig kanske man ska tänka efter med användning av foundation osv, lugna ner sig med sminket en period så att tiden hinner få "luft"
* Om man vill ha lite smink i vardagen så är det bättre att satsa på en bronzing dagkräm, concealer, puder foundation. Produkter som gör att man ser lite piggare ut men som ändå inte täpper till porerna.
* Peela huden någon gång ibland även läpparna är bra att peela om dom är torra osv.
* Hitta en dagkräm som inte är för fet för din hy eller om du har känslig hy så hitta en som passar för känslig hy isf. Det gör mycket att få en ansiktskräm som är anpassad för just din hudtyp.

Våga gå osminkad! det är ofast en trygghet att vara sminkad men jag lovar att huden kommer må mycket bättre om den får vara ifred oftare!
och du kommer inse att det inte behövs en mask i ansiktet för att se bra ut.
smink är till för att förstärka de fina dragen man redan har.   inte för att dölja allt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0